Koh Samui..

Vi har atit suuuuuuuushi!!!! O Mathilda har lart sig alska sushi lika mycket som mig, det gillar jag! Blir sakert mer sushi under den har resan :)

Innan vi akte fran Koh Phangan hann vi med ett ex antal besok pa apoteket, och aven ett hos doktorn. Nar jag da forklarade for doktorn vad jag kopt for medicin pa apoteket skrattade han bara at mig. Det va ju hans piller jag skulle ha, i alla farger. Sa nu i 3 dagar har jag ungefar atit 15-20 piller om dagen! Men idag ar sista dagen med dom, och jag mar mycket mycket battre!! wooohooo!

Men igar kom vi till Koh Samui, och for dom som inte ater pencilin blev det en javla fest! :) sa vi far hoppas dom hade roligt! For dom som ater pencilin blev det en kort svang ut och sen hem o vila! :)


Ikvall blir det lugna gatan, och imon beroende pa vader o vind blir det nog en dag vid poolen, eller en runda pa on med moppe!

Gar inte lagga in bilder pa datorn har, sa det far bli en annan dag!




Miss you all!
Love / Mathilda & Martina


Go Julajavel fran Thai!

Dagen borjade med en brakfrukost pa hotellets frukostbuffe. Sedan hyrde vi en moppe och begav oss ett par km norrut for att spendera dagen tillsammans med Foppa, Rolle och lite annat folk fran olika lander runtom i varlden. Mycket trevligt! Dagen har bestatt av sol, bad, strand och rullning av kottbullar. Framat kvallningen drog vioss tillbaka eftersom Martina inte mar sa bra tack vare oroninflammationen. Vi duschade och freshade till oss for vart alldeles egna julbord for detta aret.... SUSHI!!! Det var huuuur gott som helst och vi blev proppmatta! Basta julmaten ever :)
Nu har/haller vi pa att skypa med vara kara familjer och slog tva flugor i en small och fick tom. kolla pa Kalle! Resten av kvallen blir mycket lugn da det imorgon ar dags for FULLMOONPARTY nr 2....


Slutet gott. Allting gott.

Och sahar matta blev vi....


Regn pa Koh Phangan!

Idag har det regnat och varit gratt konstant hela dagen. Sa det har blivit mycket lasning, kortspel och bara slappat under timmarna som gatt. Jag (Mathilda) tog aven en langpromenad pa formiddagen efter de att vi shoppat pa apoteket till Martina som troligen fatt oroninflammation.

Imorgon ska vi till Rolle och Foppa redan pa formiddagen for att fira lite Jul. Pratades rullning av kottbullar for att forsvenska det hela lite! Vi far se hur allt slutar ;) Tomteluvor ska iallafall inhandlas! Bra blir det nog och...

Fran oss alla.... till er alla. En riktigt riktigt GOD JUL :)

Fullmoonparty!

Det galnaste partyt ever med over 10.000 besokare. Var hur kul som helst! Natten blev lang och olen flodade. Igar traffade vi aven Rolle och Foppa! Var valdigt kul att ses... Sa nu kanske vi ska fira jul ihop.








Ja, och sahar kan det ga till! Hoppas bilderna talat for sig sjalva!

Miss U all. Puss & Karlek!


DYKNINGEN!!!

Inte en bild. Inga ord i hela varlden kan beskriva denna kansla man fick nere pa 12 meters djup! Helt fucking amazing! Hade aven varldens skonaste instruktor. Sa det var vi tre som gjorde havets djup lite farligt under en timmes tid ungefar. Pa morgonen infann sig aven en assisterande instruktor som var SA JAVLA SNYGG! Det var liksom bud pa att ta en och en annan kallsup bara for att han skulle hjalpa till lite. Maah va snygg han va! Lika bra kanske att han inte var med under ytan sen for da hade vi nog kommit upp utan att ha sett en enda fisk... Och var inte orolig Linus, det var mesta jag (mathilda) som dreglade sonder.


Tarfyllt farval av Rosmin, Miss Lee och Phi phi!


Moppetur med Calle och Niclas pa Koh Tao!

Eftermiddagshang pa en valdigt gemytlig strand.

Givetvis med var alldeles egen trubadur Calle!

Jag und Calle

Allas var Calle.

Dykningsteamet! Martina, Gordon och Mathilda! Oh Happy days :)

Vart boende en vecka framover! Niceeee life

Lite pool o lite hav...

Detta ar alltsa vad vi sysslat med de senaste dagarna. Plus lite fest som vi later vara ovisat. Forutom detta har vi ocksa akt bat idag och lyckats branna oss en aning. Det var mulet nar vi lamnade hamn och vi satte oss pa skuggsidan uppe pa dack... och somnade. Nar vi vaknade var det stralande solsken. Resten kan ni kanske rakna ut sjalva! Mathilda har solbrillorna kvar i ansiktet och Martina har tischan kvar som en riktig bonnabranna. Men, tiden finns ju att ratta till detta som tur ar! Imorgon ar det fullmoonparty och da blir det andra bullar!

Imorgon blir det ingen update. Och beroende av skick pa onsdag later vi aven det vara osagt.

Puss o Karlek till alla er dar hemma i kylan! Snart God Julajavel! :)

 


Nara doden!

Nu ska jag beratta for er om var nara doden upplevelse pa vag till Koh Tao..
Det startade lugnt o stilla med en battur till Krabi.. darefter tog vi bussen till stalle med konstigt namn pa S som iaf ligger pa fastlandet pa andra sidan thailand.. har borjar det hemska..
vi kliver pa baten som ska ta oss till Koh Tao.. Nattfarja.. Det enda som finns pa golvet pa den dar baten ar nummererade madrasser.. dar skulle vi spendera natten, vilket anda va helt okej till en borjan!
men sen.. shit assa.. baten gungade at alla hall o kanter.. folk lag och spydde overallt.. vi fick panik..
vi skulle do, mathilda iofs mer saker an mig.. menmen, vi overlevde..

Val framme i Koh Tao idag va klockan 08.30.. Hitta ett rum o ata frukost stod valdigt hoft upp pa prioritetslistan..
Saa... vi tog en taxi till Ban's och fick ett bra rum dar.. bokade aven en dags dykning till morgondagen :)
Vi gick ner for o ta oss en efterlangtad frukost..

Satt dar och at o myste lagom trotta vid havet.. En kille sitter pa bordet jamte oss, ensam.. o fragar plotsligt "vart ar ni ifran?" jag svarade lika artig som jag alltid ar.. "Fran Karlshamn".. o han sager "Jag tyckte ni hade dialekt nerifran, jag ar fran kristianstad" Mathilda sneglar bak, o kollar pa mig igen, men maste titta igen.. Han fragar om han far satta sig med oss istallet.. visst sjalvklart sager jag..

Mathilda kollar lite forvanat pa mig o viskar "Ser du vem det ar?".. Ehh, naa..  varfor skulle jag gora de??

Han satter sig vid oss, och jag far ett sms av Mathilda som sitter mitt emot.. Idolcalle fran forra aret, stod de..
Jag har ju aldrig varit ett riktigt aktivt fan av idol, sa jag hade ju ingen aning..
Men den har Calle iaf, sjukt trevlig manniska.. o kom med mycket bra forslag for hur vi skulle spendera dagen..
Sa vi hyrde en varsin moppe.. Jag, Mathilda, Calle o hans kompis Niklas akte runt pa on, akte till ett sjukt mysigt stalle, satt o spelade lite kort o njot av livet..

Akte tillbaka till stallet dar vi bor for att Calle skulle hamta gitarren, akte vidare till en strand pa andra sidan on. Calle spelade lite gitarr o sjong, o vi andra satt o bara kollade ut over havet..
Vi spelade lite boule innan solen borjade ga ner.. Tog mopparna tillbaka till Ban's o kakade lite..

Nu sitter jag har.. Mathilda gor sig iordning for utekvall pa rummet.. SA vi far se vart vinden tar oss, men blir nog en tidig kvall.. Dykning imon klockan 09.00 sa :)






Jag ber sa hemskt mycket om ursakt for denna langa text.. men Becca, den handlar ju lite om Calle, sa du kanske kan me o lasa allt anda :) Har inte kameran med mig nu, sa bilder bjuder vi pa imon om vi har tid!
o jag forsokte gora en lank till din blogg nu me, men de gick inte heller.. sjukt missnojd du maste va me detta inlagget :)


All karlek till er dar hemma!

Mathilda halsar nog ocksa.. o jag vet att hon saknar er alla!!


/Martina

Paradiset pa Long beach!

Haft den underbaraste av de underbaraste dagarna idag! Trots utekvallen igar var vi uppe pa benen tidigt idag och tog baten till Long Beach. Haft en HELDAG i stekande sol, vit strand och ett alldeles fantastiskt boljande turkost vatten. Vet inte hur vi ska kunna beskriva tillrackligt bra for att ni ska forsta. Har ar underbaaaaaart! :) Efter en sen lunch la vi oss i hangmattorna under karlekstradet med hjartan som lov vid strandkanten for lasning och en eftermiddagslur! Samre kunde man med andra ord haft de!

Har hort att ni har det lite kampigt med snon hemma! Var radda om er o kor forsiktigt! ♥

Imorgon em. (var tid) tar vi bat till Krabi for att sedan byta till buss och sedan nangang under kvallen byta till nattfarja som tar oss till Koh Tao under nattetimmarna. Fina fisken tycker vi! Koh Tao ar ju kant som snorkel och dykparadis sa vi ar mycket forvantansfulla over vara dagar dar! Och lite nervosa ime att vi nastan maste passa pa att dyka trots att vi ar lite radda! Men den ska vi overvinna for vad vi har hort ar det SA mycket vart det :)

Sa, kara vanner! Vi hors pa Koh Tao! Ok?
Puss och Karlek!


Kul att prata med dig idag Farmor!!! Halsa Farfar o Birger :) /Mathilda



Min bat jag styrde!

Efter en stadig frukost innehallande grot for Mathildas del och agg och toast for Martina bestamder vi oss for en hel dag pa beachen! Och det syns nu ikvall ska ni tro! Framat eftermiddagen hyrde vi en kajak och drog ut pa det stora bla. Fantastiskt skont och bra traning! Styrde kosan mot, vad vi inte visste da, en liten liten men helt underbar strand som lag andra sidan udden.

Ikvall blir det nog party pa stranden om Martina lyckas slita sig fran sitt tofflande pa skype!

Soo long flaggstang!


Var nya kompis Rosmin som vi allvarligt funderar pa att ta med oss hem! Kruxet ar att det ar valdigt lange tills vi kommer hem och backpacka med en ettaring orkar vi inte riktigt utsatta oss for.

Puss o Karlek!

Back on Koh Phi Phi!

Nu ska vi se..

I sondags bestamde vi oss for att aka till Koh Lanta.. man maste vi anda se lite mer an bara PhiPhi pa denna sidan tanke vi.. men njaa..
var forsta natt pa Lanta va inte alls sa bra..
vi hamnade i en bungalow full med odlor o spindlar... som manga kanske vet ar spindlar det varsta jag vet.. o mathilda hatar odlar! bra kombination!

sa i en enkelsang spenderade vi natten tillsammans under ett stort myggnatt i hopp om att ingen skulle komma in.
sag ut ungefar sahar..



sa det blev inte sa mycket somn den natten..
08.00 morgonen efter valde vi direkt att bege oss vidare.. vi hittade en fiin bungalow pa Long Beach, skona sangar, A/C, TV o hela kittet..
men nar vi la oss pa stranden sa pratade alla svenska, det vimlade av svenska barnfamiljer.. overallt!


Sa vi kopte en batbiljett tillbaka till paradiset, till detta som numera kanns som vart hem. Mathildas kommentar nar vi sag PhiPhi fran baten var "Vi ar hemma" :) o vi har bott har 3 natter innan..Var mamma Miss Lee va faktiskt glad o se oss igen :)



Nu ska jag sluta skriva, for jag har forstatt att ni inte vill lasa sa mycket, sa visar er hur fina vi ar istallet :)

Frukost pa long beach


Pa gatorna pa PhiPhi






Looove you all! <3


Skrivkramp!

Sa darfor lagger vi ut nagra bilder och hoppas att ni njuter av dem lika mycket som vi gor!



Bilderna nedan togs forsta dagen pa Phi Phi tillsammans med ett gang bruna killar som nyligen anlant fran Australien. Ville bara klargora detta innan.




Puss och karlek!

En evig tystnad

Jag (Mathilda) har helt och hallet tappat talformagan. Vi har forsokt att kommunicera pa basta satt idag. Telefonen, skrivit pa lappar och teckensprak. Mellan oss gar det bra men det ar varre att forsoka prata med er hemma! Kommer inte ens sa mycket som ett knyst nar jag oppnar munnen.
Vi var precis pa middagsdejt, jag o sambon. Och nu are ju detta ett speciellt fall men skulle det varit en riktig dejt hade det formodligen varit den samsta i varlden sa vi inte sa ett ljud. Jag fick skriva lite sms ibland o Martina svarade. And that's it. Tycker nastan mer synd om henne.... Men hon har de lugnt o skont sager hon! Gulligt :)

Forovrigt hade vi en valdigt trevlig kvall igar! Livet pa PhiPhi funkar alltsa med eller utan rost! Me like!
Och imorgon far vi vidare for att se vad Koh Lanta har att erbjuda :)

Martina halsar!
Ma val alla!

// Mathilda

Snorkla pa PhiPhi!

Idag har vi varit ute med en liten bat.. o akt runt till massa fina stallen..
Borjade med Monkeybeach.. sen badade vi inne i en jattemysig vik.. vi tog baten vidare till en annan del av oarna o snorkla en stund.. Det va lite problem nar mathilda ar radd for fiskar, o jag kan inte andas under vatten.. :) men lite sag vi..

Alskar er! <3


Nar vi och Phi Phi blir ett....

We won't say no more....


Mandagnatt och tisdag i Bangkok!

Lite update sahar sista dagen i Bangkok! Tog annu en oforskamt lang sovmorgon for att ladda infor kommande framtid. Tog en svang ut pa floden i en valdigt lang o smal bat. Valdigt mysigt o harligt. Manniskor bor langs vattnet i valdigt olika standard pa husen. Hemskt att de bade tvattar och och diskar i detta kopiost ackliga vatten. Vi sag massa fiskar och tom. en KROKODIL!
Efter vart lilla aventyr pa floden tog vi oss till nagelstudion for lite nailextentions. Sa nu ar vi sa fina ska ni tro!

Igar vart vi hungriga och kopte knackebrod och nutella pa supermarket. Och nar vi kom upp till vart valutrustade rum upptackte vi ju givetvis att vi inte hade nan kniv. HMM! Hjarncellerna fick jobba hart ett tag innan vi kom pa vi pa planet till Peking dar vi flog pa natten fick ett varsitt kit med tandborste, sovmask osv. Och denna tandborste (som var oanvand) var som en avlang ask som man oppnade o darifran fallde upp borsten. Den fick bli var kniv! Fram med tang o klippa bort alla strana. Sen var det bara till att kora! Kalasbra! (Se nedan)

Nedan ser ni aven hur vi sover om natterna!
Imorgon flyger vi 15.40 och far se om vi har mojlighet att uppdatera nat da!
Annars vet ni att vi Alskar er!


Well... lite sa vi jobbar!

Hoppas Becca, Erica, Nellie... Mammor o alla ni andra som tjatat om bilder nu ar nojda. For VILKEN tid det tog. Som ett traningspass nastan!

Idag tog vi sovmorgon pa vart underbart fina hostel. Har bokat flygbiljetter till Phuket pa onsdag da vi efter en kvall i ytterligare storstadsbrus ar mega redo for beachen. Fran Phuket har vi planerat att ta forsta basta bat ut till Phi phi oarna for lite skont hang dar. Nu kan ni borja bli avundsjuka.....

Annars mar vi som prinsessor har i varmen. Vi har shoppat lite sommarklader idag sasom shorts, linne, klanning o flipflops. Kan sakert komma till anvandning!
Forovrigt blir vi valdigt bortskamda har med billiga taxiresor. I Peking akte vi 2,5 mil for 50 sek. Och de flesta resor landade pa en 16 sek... Helt sjukt. Har ar det lite dyrare men inte ens jamforbart med Sverige.

Tja... Det var val var dag pa ett ungefar. Kanske uppdaterar imorgon annars blir nasta update pa PHI PHI!


Ma val alla kara

Pictures people, pictures!!!

Kina
The Great Wall - Forbidden city - Lite party sa att saga!



That's the way.... ah ah ah

Got ya!

Den snalla killen vi bodde hos. Inte sa farlig som han ser ut.

Hushallerskan Jocke hade. Vilken sot liten kinesdam!


Nu ar vi ju inte sa snygga... Men tro oss. Om nan vecka och lite sol pa det kommer avundsjukan komma smygandes ;)

Och!!!
Titta med omsorg for detta tog en javla tid!

Kaos i Bangkok!

hum.. vart ska man borja..

jag hittar inte fragetecknet.. jag blir forbannad!!!!

men.. vi trodde ju vi skulle aka fran peking imon.. men icke..
gardagskvallen va helt otroligt rolig.. smugglers o vics stod pa schemat.. fantastiskt roligt iaf..
idag vaknar jag.. lite sadar smatt bakfull av att mathilda kommer in o sager: Martina, vi flyger idag!!!! klockan va da halv1. vart plan lyfter halv3.. jag springer in o skriker pa jocke.. han svarar inte.. shit! jocke ar inte hemma..
men de va han visst :) saa jag skriker.. jocke! vi  flyger om 2 timmar..
jocke hur lugn som helst.. jaha, man da kanske ni ska borja packa nu..

stressar som idioter i lagenheten med allt som ska skickas o allt vi ska ha med oss..
jocke fortfarande hur lugn som helst o sager.. jag loser de, nu aker jag med er till flygplatsen..

vi hann!!!! o jocke ar en klippa! :)


skypat med mamma o pappa idag me! mys!

nu orkar jag inte skriva mer..
mathilda skriver sakert mer sen..


I miss you sooo!

Baola?

Som vi och alla ni andra vet är ju allt förbjudet spännande. Och visst stämde detta med den Förbjudna staden. Fantastiska byggnader och häftigt att tänka på vad som hände innan för dessa murarna förr. Var roligt att se samtidigt som man blev snabbt mätt på att det mesta såg likadant ut och alla paparazzi-kineser som inte bara ville ta kort på allt runtomkring utan även på två vilsna svenskor i ett vimmel av grupper med tillhörande guide. Nej, efter ett tag tog vår kulturella spänning slut. Vi bestämde oss därför för at göra det vi gör bäst... Nej inte dansa på baren! Shoppa såklart ;)

Idag steg vi upp 01.10 svensk tid. Och var tillbaka "hemma" 07.00. Förstår ni va mycket vi hinner med när ni ligger hemma och sover? Gode värld :)

Ikväll blir det SUSHI (Martina jublar) och utgång om andan faller på. Vilket bara Allah, Buddah och Gud vet iochmed att Kina har alla religioner!

Jockes hushållerska har tvättat alla våra kläder idag vilket vi uppskattar väääääldigt mycket. Så nu slipper vi komma till Thai o se ut som två lortisar... (Men det gör vi ju kanske ändå) Damen som städar och tvättar här är URGULLIG och snackar konstant... På kinesiska. Och de enda ord vi kan är: Hej, Tack, Mätt och Hungrig... Så ni hör ju själva att konversationerna går sådär.

Mathildas meddelande hem:
Ja pappa vi njuter järnet här och längtar efter soool! Wilma&Hugo!!! Har hittat en grej var till er som jag hoppas kommer fram tillsammans med min väska. Spännande va? Nellie, har ej funnit någon sån keps du ville ha. Får fortsätta kolla i Thai :) Vicky, hoppas mitt sms gick fram! ♥ ÄLSKAR ER! 

Martinas meddelande hem:
Becca, det kommer inga bilder än, så nu kan du sluta tjata :P Nu är det såhär, jag kommer inte köpa jackor, uggs converse till er! så är de! jag har inte plats för grejer till er :P Men jag tänker på er ibland iaf, bra va? har ni tur kanske jag skickar hem ett par flipflops från thailand när dom är tillräckligt utslitna av mig.. men jag älskar er! :)



Puss o Kram /Pål&Billy

We claimed the great wall

Dag 3 i Peking har varit riktigt häftig och mäktig! Vi har tillbringat dagen på The wall, Kinamuren. Helt otroligt vackert med klarblå himmel ska ni veta! Tyvärr kan vi inte lägga upp några bilder just nu... För Kinas internet är slöare än en snigel. Sorry Becca! Ni får hålla ut ett tag till :)

Imorgon ska vi till den Förbjudna staden och Sommarpalatset. Turistandet har nått en högre level nu! Nice...

Ikväll ska vi till "Dansken" och äta Kinas bästa oxfilé som ryktet säger.. (Vi har ätit thai o kinamat de resterande dagarna) Och igår var en helt magisk matupplevelse på kinarestaurangen och vi, HÖR OCH HÄPNA, äter med pinnar helt utan problem ;) Efter bara en kväll. Ikväll blir det nog dock bestick igen... vilket är skönt.

Martinas inköpslista från igår:
4 par converse
2 jackor
2 väskor
2 klänningar
shorts
linne
keps

Mathildas lista:
3 par converse
1 par Uggs
2 jackor
1 väst
1 klänning
shorts
linne
keps

Vi är med andra ord väldigt nöjda och hoppas att dessa anländer till Sverige i säkert förvar.

På återseende. Saknar er nära och kära!

// M&M

Vårt första HEJ!

Hej därhemma!
Vi befinner oss i Kina och Peking där det är ca 2 grader just nu. Kom fram igår em. och var rejält trötta. Men det blev middag och lite utgång med vår personliga guide Joakim och hans kompisar. Efter många nya intryck somnade vi gott.

Idag har vi varit på SILK och shoppat. Ett superbilligt varuhus där vi inhandlat både nödvändiga och kanske lite mindre nödvändiga saker! ;) Peking är verkligen proppfullt med folk och alla är jätte trevliga. Vi har fått många nya kompisar allaredan.

MAMMOR! Vi har köpt vinterjackor!!! :) För endast 200 kr....

Nu ska vi ut på stan igen och käka kinesfood! Mycket smarrigt. Imorgon hämtar en privatchaufför upp oss vid 9 för en heldag vid muren. Hoppas på att vi kan lägga upp lite bilder under veckan så ni får se lite hur vi har det. Men vi mår jättebra och njuter! Längtar till sol och värme!

Klockan här är snart 19.00... Vi är sju timmar före er hemma. Hoppas ni har en bra dag :)


Hörs senare! Love you all :)

Puss o kram Billy och Pål

RSS 2.0