Det har suger balle!

Ursakta ordvalet och URSAKTA for dalig uppdatering. Men fortillfallet ska ni vara glada att vi fortfarande ar i livet och inte frusit ihjal eller blivit drabbade av oversvamning.
Nej just nu gar livet inte riktigt var vag... Och ja vi klagar.
MEN! Vi har spenderat 3 bra, men regniga dagar i Hoi An och sytt upp lite klader for att latta pa mungiporna lite. Det kanns bra!

Imorgon aker vi vidare soderut och hoppas aterigen pa varme o kanske en gnutta sol. Problemet vi har just nu ar det att hela Asien ar drabbat av monsumregn och det ser prognoserna ser ungefar lika piss ut overallt. Vi ber till Gud, Buddah eller vem som helst att Nha Trang ger oss lite varme. For att sedan kanske ta oss annu mer soderut till Phu Qouc dar vi har forstatt har vi har bast solchans. Innan det ar dags for Ho Chi Minh ett par dagar tills planet lyfter mot Filippinerna och sedan vidare till Bali dar det bara inte far vara daligt vader.

Sa snalla... Be med oss!
Vi passerar halvtid nu och vill ha soooool resten av tiden da forsta halvan, iaf Thailand blev lite kasst vadermassigt! Filippinerna och Bali, don't you give up on us!!!

Love you long time!

It's raining man!

Dyngsurt ar det ratta ordet just nu! Helt sinnes va det regnar heeeeela tiden!
Vi kom till Hue igar, med forhoppningar om att det skulle vara lite varmare an i Hanoi, o ja visst, varmare va det. Men det har regnat konstant har i en manad. Sa fort vi klev av taget har igar kande vi val att de kanske va dags o aka vidare! Sa vi bestamde oss for o aka idag, en 3 timmars lang bussresa till Hoi An, som sags vara ungefar samma grader men utan regn! Were is the suuuuuuun? Vi ar nog lika bleka som er snogubbar dar hemma nu!
Eftersom det regnade hela kvallen igar ocksa sa bestamde vi oss for o hyra 4 filmer, en dvdspelare och kopa godis o kakor! Japp, vi la inne en hel dag! Eller nej, fel! Vi gick ut o at sushi saklart! Det va ju sa synd om oss!

Vi kopte saklart regnkappor, som alla Vietnameser har! Vi har en bild pa hur snygga vi ar, men tekniken samarbetar inte riktigt idag heller.. Sa ni far forestalla er hur snygga vi ar med vara tjockaste klader, gympadojor och lila regnkappor!


Nu ar det dags o slanga upp vaskorna pa ryggen, pa med kappan och ut i regnet igen! Vi ses i Hoi An! Dar tekniken forhoppningsvis ar pa var sida!



Dagens halsning!
Mathilda: Tack mamma for att du tvingade ta med mig regnstallet!
( Martina: Mamma, varfor tvingade du inte mig? :) )
Martina: Becca, rean pa Monki ar ju dyrt! Rean har, den ar bra skit! :)




Ma Val! Karlek!

HALL UT!

Ja ni far lov att halla ut med uppdateringar... bilder osv. Dels for att det ar intensiva dagar och att internet ar BLOCKAT har!
Har i Hanoi (fortillfallet Halong bay och Cat Ba island) ar det en ca 12-13 grader och ganska kyliga vindar. Har haft jatte mysiga dagar ute pa en bat nu och detta berattar vi mer om nar vi har lite bilder att visa ocksa. Imorgon tar vi som sagt natttaget till HUE och dar ska det vara minst ca 20 grader. Sa da kanske vi kan ta av ett lager klader vi har just nu.... buhuuuu for kyla!

So long flaggstang!
PUSS o KRAM

Hey you guys!

Vi ville bara lite snabbt meddela att vi lever! TROTS att Hanoi bjuder pa 12 grader varmt o lite sadar sma kallt. Vi bar fortillfallet alla klader vi ager for att halla oss varma.

Sitter i skrivande stund och vantar pa en buss som ska komma och hamta oss sa att vi kan borja resan mot Halong Bay! En natt pa bat och en natt pa hotell ute pa en av oarna vantar innan vi beger oss tillbaka till Hanoi och en natt pa tag som forhoppningsvis tar oss till liiiiiiiiite varmare breddgrader!

Och!!!
Vi skaffade vitnamesiska simkort igar. Dock gar det inte helt felfritt dethar... Ibland gar det fram o ibland inte. Martina kan inte ta emot sms pa sitt nya och hennes svenska fungerar inte heller. Mathildas mobil har krabbat lange nu sa vet inte vad det beror pa. Kan skicka till mamma Laila. Pappa Micke, jag har forsokt skicka... utan resultat. Men jag lever :)
Mamma Carina, Martina har forsokt skicka fran det nya simkortet men hon vet inte om du fatt nat?? Satt garna in 5000 sek pa hennes konto :)

Linn och Marie! Hoppas ni fick mitt sms om vadervarningen! Ta med er lite varma klader for javulen!

See you later alligator.
Puss o karlek.

Laooos

Laos har varit underbart och imorgon drar vi till Vietnam... med, hor och hapna. FLYG! Ska bli sa fantastiskt skont!

Bjuder pa litet smakprov av Vang Vieng och Luang Prabang och hanvisar till facebook for fler bilder!
Koss


And so we survived!

Aterigen har vi overlevt en omanskligt lang bussresa i denna omanskliga trafik. Blev en sandar flyktingtransport pa en cemtimeters tjock madrass i en tat sked. Bumpy ride... and so we made it!

Kanns skont att man anda ar sa pass avslappnad som man ar i denna trafiken. Man vanjer sig konstigt nog.
Som i Kambodja nar jag fragade en kille om de hade nagra trafikregler overhuvudtaget. Och han sa att de hade... Men att folk inte foljer dem. Men oftast kor de iallafall pa hoger sida.
Och tacka gud for att de har tillgang till att tuta... Annars hade har skett fler olyckor ska gudarna veta!

So, Laos. Fortillfallet valdigt kallt gentemot det vi ar vana vid. Blir nog masken i sovsacken inatt med en liten glugg for nasa o mun. Element i Laos ar det nog ingen som uppfunnit va?

Imorgon star tubing pa schemat och jag tror vi aterkommer och berattar mer vad det innebar nar vi kommit darifran helskinnade!


Vi saknar er hemma och kan idag halla med er om att kyla inte ar nat vidare att hanga i granen ;)
Karlek

Angkor Wat, The Killing Fields, S-21 Prison m.m i bilder!


Vi tog oss en Tuktuk.. for o bege oss till Angkor Wat o se soluppgangen 05.00
Ohh Lucky lucky, I do you like a Tuktuk!


Forsoker nog se lite morgonpigga ut!


Men gav upp ganska snabbt...






Fargglada statyer pa Angkor Wat!






Tittut!




Monkeys!!


Salar!


PANG!


Var otroligt sota Em!


The Killing Fields


Massgravar!


Konstigt!


Tack for oss!




Karlek <3

Jag har en plan, du har bil!

Idag fick vi for oss att vi skulle hyra en moppe! Vi skulle aka till en strand har i narheten som sagt va valdigt valdigt fin.. och, aa.. sagt o gjort, dar satt vi pa moppen o for ivag. Det vi inte riktigt va beredda pa va att vagen till den har lilla stranden som kallas otress beach va full av sand o stenar o allt mojligt! Ja, vi holl pa o ramla nagra ganger pa den guppiga vagen, men vi klarade oss galant bade ner och hem fran stranden! :)
Stranden va for ovrigt en valdigt lugn o fin strand med klart o fint vatten o allt! underbart! daremot va den full av vita man, gubbar, killar, vad ni nu vill kalla dom o deras thailandska sma flickvanner! ett minus till otress beach!


Sen va det det har med var resplan ocksa!
Ni som har pratat med oss pa senaste tiden kanske vet att tanken va o stanna i Kambodja ett tag till.. ca 2 veckor till. Sen dra vidare till Laos i 15 dagar, och sen Vietman 15 dagar. Det vi har funderat pa ett tag nu ar att vi kanske inte vill va kvar har i 2 veckor till, o kanske inte i Laos i 15 dagar. Sa vi pratade lite om o ta ett flyg till Australien lite fort sadar, men nej, det va lite for krangligt!
Sa vi bestamde oss for att bege oss till Phnom Penh i 3 natter.. Direkt vidare i en 18 timmarsbuss till Laos for lite tubing o fest! Sa det blir 6 dagar dar innan vi dar till Vietnam i en manad! Sa japp, det va det vi kom pa idag, VI FIXAR VISUM I VIETNAM!


Sa ligger det till!


Vi mar bra, o vi lever! Sa ni vet!!


Miss you a lot!

Sihanoukville

Vi stannade i Siem Reap i nagra dagar, men hann med allt man ska hinna med dar!
Shopping pa night market, angkor wat, krigsmuseet, o lite poolbad! Fantastiskt!
kommer lite bilder fran hela koret sen, nar tekniken gar var vag och bilderna vill in pa datorn!

Sen begav vi (Mathilda, Martina, Rafael o Fabian) oss till Sihanoukville o stranden!
Sa ni har det blivit sol o bad i 2 dagar.. o aa, det va skont o battra pa brannan efter typ 2 veckor utan sol! Idag festade vi aven till de med lite suuuuuushiiiii ocksa! oooo, weee lllooooove!
Imon aker Rafael o Fabian vidare till Vietnam medan vi stannar kvar har i nastan 2 veckor till.. Tanken ar att vi ska ta kontakt med en skola har o kanske jobba lite nagra dagar med alla sota sma barn! Vi far val se hur det gar, men det hade verkligen varit valdigt intressant!

Ikvall blir det lugnt, lite kortspel o sadar!
Bilder kommer senare!!!



We love you long time!

The Journey and first day in CAMBODIAAA


Bat ar sahar kul

En mindre noggrann och en mer noggrann. Guess who?

Bussresan (BUMPY RIDE) fran border till Siem Reap. Sanden yrde...

6 timmars utsikt i buss. Gor lite ont i hjartat.

Martina och Rafael tar igen sig med en valkomstdrink

Mathilda och Fabian kor pa samma

Khmer fooood

Sawadee kaa

Cowboy? Wrong place...

Besokte Dr. Fish dar fiskarna ater doda hudceller. Later val trevligt?? (Mathilda stopade icke ner fotterna)

Mer bilder finns! Fran Angkor wat och en dag i poolen. Men Martinas kamera dog precis sa det far vanta. Forovrigt ar klockan mycket och vi ska upp i gryningen for att ta en 10-timmars buss till Sihanoukville och SOL & BAD! Give us some love!

So...

... TO BE CONTINUED!!!


Sista veckan 2010 and HAPPY NEW YEAR!


Fullmoon party 2 som bara Mathilda hittade till! Ateranvande Martinas tischa. Ekonomiskt tankande!
Martinas intag under... TRE dagar!

Last night in Koh Phangan

Little miss Trouble

Little miss.... dangerous

Partynight at Koh Samui

Long live Aussieeee

Har pa var najsiga veranda tillbringade vi manga timmar.

Sanhar utsikt kan man ha nar man far thaimassage...

Middag med var van Kat fran Australien!

En thailandsk sex on the beach

Partynight two at Koh Samui

Gott nytt ar!

Och det firade vi saklart med SUSHIIIII!

HAPPY POO YEAR!


Andra nya goa vanner fran AUSSIE AUSSIE AUSSIE

Party on the beach

Green Mango


... Och nar man dansat (aldrig nykter) till klockan 6 pa morgonen kan man tydligen se ut sahar. Well, shit happens!


Det var inget skamt, det var information.

Hola everybody!
Ja, vi lever... Ni som misstankt the opposit dessa dagar vi lyst med var franvaro. Vi har pappa Ronny att tacka for att vi just nu faktiskt kommer lagga upp de tre miljoner bilder som vi ett tag haft problem med att gora. Och fler har det klart blivit med tiden...

Just nu ar vi i Kambodja, Siem Reap tillsammans med Fabian och Rafael som vi traffade pa Koh Phangan tillsammans med Rolle o Foppa. Har har vi varit i 4 dagar och hunnit med hur mycket som helst! Imorgon aker vi gemensamt ner till Sihanoukville som ar sol och badparadiset har i Cambodiaaa. Ska bli skont med sadar tva veckors semester innan vi beger oss ut pa ytterligare aventyr till Phnom Penh, Laos och vidare till en valdigt intensiv vistelse i Vietnam.

Sa horrni... Vi antar att spanningen ar ooooooooliiiiiiiiidliiiiiig!
Hall till godo!

KARLEK

Tekniska problem!

Och nagra andra problem ocksa sa HAPPY POO YEAR vanner :) (Forovrigt internt skamt nyarsafton med tjejerna fran australien sa lagg inte sa mycket energi pa det!)

Vi far verkligen inte till det har med kameran... Det har ju funkat innan!!! ##@#$^%R!
Nar vi kopplar in kameran i USB, och sen in pa den har datorn och klickar oss vidare till ratt mapp star den tom. Och pa vissa stallen har det varit sa men da har man kunnat klicka pa get pictures from camera i panelen till vanster. Nu star det NADA! Sa ar det nan vanlig sjal som vet hur vi ska ta oss till ar vi mer an oppna for tips och rad. Det blir ju sa jobbigt for ju fler dagar som gar, desto fler bilder blir det... Och laaang tid tar det att ladda upp. Vilket ar synd, for vi har sa mycket kul att visa sen sist :) Men men, en vacker dag kanske vi far till att!

Annars sitter vi i Bangkok nu. Nagot som inte alls var planerat. Akte farja och nattbuss fran Koh Samui igar formiddag. Skulle anlant till BKK 05.30 och nasta buss skulle ga 07.00 fran samma stalle. Lugna puckar da vi ocksa blivit lovade att allt skulle vara i tid. Icke sa nicke! Klockan 6.20 vacker Martina mig (Mathilda) och sager bara, kolla klockan. Da var vi mitt ute i bushen. YEAHJ! Jag forsokte prata med de bada chaufforerna pa bussen men ingen av dem kunde saga sa mycket som hej pa engelska. Och darfor blev situationen genast mycket svarare att losa. Vi fick helt enkelt sitta snallt o vanta tills vi anlande till BKK 1,5 timme efter det att var andra buss skulle gatt. Surt sa raven. Samtidigt traffade vi dock en kille som akt en annan nattbuss fran Koh Phangan och blivit bestulen pa ALL sin packning. Honom tyckte vi valdigt synd om!!!
Vi fick vandra vidare och uppsoka var van som hjalpte oss pa resebokningen sist. Efter manga tjabb med alla om hurvida vi skulle fa vara pengar tillbaka eller inte bestamde vi oss i att skita i vilket o kopte en varsin ny biljett. Sa imorgonbitti 07.00 gor vi ett nytt forsok... Cambodia - NOW we come :)

Idag har vi fordrivit mestadels av tiden pa MBK. Kopt nagellack och gjort oss 'fina' samt varit pa bio! Det var en upplevelse som hette duga ska ni veta! Har i Thailand star man tydligen upp innan filmen borjar och sjunger nationalsangen for att hedra kungen. Long live the king! Det var spannande. Sag the Tourists som var en valdigt bra film dock. Kul kul :)


Ursakta for mycket text och hoppas ni star ut ett par dagar till utan bilder.
Vi jobbar pa problemet :)


Puss och karlek fran tva trotta tjejer!

Tack Thailand!

Da vi fortfarande inte kan lagga upp bilder hoppas vi att ni har overseende med vantan :) Vi har massa roliga bilder att lagga upp i veckan!

Igar var det nyar har precis som for er! Och vi hade en sjuhelsikes rolig kvall :) Hoppas ni med hade det.
Vi startade kvallen med Sushi och ol. (Oslagbart) och tog oss darefter vidare ner till stranden for fiesta med hela Koh Samui. Eller nastan iaf. Traffade ett valdigt harligt gang tjejer fran Australien som vi tillbringade kvallen med. Efter 12-slaget och lite regn senare begav vi oss till Green Mango. Chawengs storsta club. Dar blev det dans anda in pa smatimmarna. Och vid 5-5.30 snaret bestamde vi oss for att dra oss hemat. Tog en pannkaka pa vagen och till var gladje hittade vi Kat (var goa van fran Australien) hemkommen fran FullMoonpartyt. Sa vi hangde pa hennes veranda tillsammans med nagra andra grannar tills klockan blev 7... Sov ett par timmar sen slog vi till med frukost hela ligan! Resten av dagen har varit valdigt passiv tack vare lite somn och daligt vader. Som vi forovrigt haft hela veckan. Igar var det varldens ovader med aska och regn. Trodde att var Bungalow skulle kollapsa ett tag... Men icke! Och tur var val det :)

Imorgon drar vi med 18 timmars bussresa oss upp till Bangkok for att dar byta buss och paborja resan mot Kambodja. Och vi hoppas givetvis pa battre vader dar da vi under vistelsen i Thailand faktiskt inte haft sa bra vader som det kanske normalt brukar vara. So Goodbye Thailand and Hello Kambodja!


Da jag inte har nat battre for mig just nu tar jag tillfallet i akt att lista Thailands hojdpunkter.

Mathilda listar top 5 Thailand!
1. Dykningen Koh Tao
2. Phi Phi - allt med Phi Phi var bast!
3. Nyarsafton pa Koh Samui
4. Fullmoonparty Koh Phangan
5. ALLA goa nya vanner!

Next update blir in Cambodiaaaaa. See U there! :)

All Karlek till er

RSS 2.0